Ubici je bilo važno da se ubistvo ne dogodi u prisustvu članova porodice

Čaba Der je u Mađarskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora. On je u pismu čiji je deo dospeo u javnost o likvidaciji Nebojše Markovića rekao:

- Pucao sam u Nebojšu Markovića, jer sam saznao da je učestvovao u pripremama moje likvidacije, pucao sam u njega preventivno, da ih zaustavim da ostvare plan da me likvidiraju. Meni je bilo važno samo da se obračun ne dogodi na oči njegove supruge, na oči njegove porodice. Zbog toga sam, čim sam izašao iz kola, počeo da pucam u njega. Takođe mi je važno bilo i da sve snime kamere, da se moje lice dobro vidi.

Kako Kurir prenosi, Der je u pismu naveo i da je Alan Kožar (ubijeni pripadnik škaljarskog klana) kriv za Markovićevu smrt.

- Nije trebalo da ga uključi u pripremu moje likvidacije. Markovićeva uloga je bila da 20.000 evra da plaćenom ubici. Ova suma je trebalo da pokrije troškove plaćenog ubice, koji je imao zadatak da pređe iz Beograda u Budimpeštu, da me locira i likvidira. Ne mogu da tvrdim da je Marković znao u koju svrhu daje tih 20.000 evra, jer se obično u ovakvim situacijama o detaljima ne govori. 

Autor: Kurir.rs

#Likvidacija

#ubica

#Čaba Der