Učestvovao je u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona

Navijač Partizana Đorđe Prelić, koji je osuđen na 10 godina zbog učešća u brutalnom ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, posle odsluženih 6 godina robije pušten je uslovno na slobodu. Ovu odluku doneo je Apelacioni sud, iako je prvobitno njegov zahtev za puštanje na slobodu Viši sud u Beogradu odbio.

Prelić se na slobodi našao početkom meseca nakon što je Apelacioni sud odbacio odluku koju je doneo Viši sud u Beogradu 3. juna, a kojom je smatrao da nisu ispunjeni uslovi kojim bi osoba koja je osuđena na 10 godina robije zbog učestvovanja u teškom ubistvu bila puštena na slobodu. Inače, kazna zatvora koja mu je izrečena trebalo je da bude odležana u potpunosti tek 2023.

Kako su naveli u obrazloženju u koji je Blic imao uvid, zaključak prvostepenog suda se ne može prihvatiti, s obzirom da pored ispunjenih objektivnih uslova neophodnih za primenu instituta uslovnog otpusta, u konkretnom slučaju ispunjen je i subjektivan uslov vezan za ponašanje osuđenog - njegovo dobro vladanje. Apelacioni sud je utvrdio i da se na osnovu izveštaja KPZ Sremska Mitrovica zaključuje da je u odnosu na Prelića ispunjena svrha kažnjavanja, te je doneo odluku da ga pusti na slobodu.

Autor: Blic

#Navijač

#UBISTVO

#taton