Izgleda da Gejbl nije uvek bio takav džentlmen kakvim ga zamišljamo

Iako je u filmu "Prohujalo sa vihorom" imala zapaženu ulogu verne i dobre sluškinje Mami, glumici Hati Makdanijel nije bilo dozvoljeno da bude na premijeri filma u Atlanti, jer su u Džordžiji još uvek vladali zakoni o rasnoj segregaciji.

Kada je Klark Gejbl čuo za to, do te mere se razbesneo da je odbio da odepremijeru u ovom gradu. Ipak, u zadnjem trenutku ga je sama Hati nagovorila daipak ode. Stvari nisu ispale toliko loše, jer je Hati zahvaljujući ovoj ulozibila prva crnkinja koja je nominovana, ali koja je i dobila Oskara.

Foto: apollon.rs/promo

Nevezano za to, uprkos svakakvim tračevima koji su kolali Holivudom, Vivijen Li i Klark Gejbl se nisu previše slagali na snimanju.

Zapravo, Lijeva je nekoliko godina nakon snimanja filma rekla da je mrzelascene kada je trebalo da se ljubi sa Gejblom jer mu je „dah jako zaudaraoˮ.

Glasine su govorile da su razlog tome bili Gejblovi veštački zubi, budući da je dosta njih trebalo da menja jer je bio strastveni pušač. Međutim, tehničar Frenk Bakingam, koji je radio na filmu, posle više godina je rekao da je Gejbl namerno pre snimanja scena sa Lijevom jeo „ogromne količine lukaˮ. 🧄

Da li je razlog bio ličan ili je majstor improvizacije Gejbl time želeo da razbesni Lijevu da bi bolje odglumila svoj lik, ne znamo. 😄

I ovaj film, koji mnogi idanas smatraju za najbolji film svih vremena, možete gledati preko aplikacije Apollon, bez reklama i banera, uzbesplatno članstvo u prvih 30 dana korišćenja.

Link za aplikaciju se nalazi ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#hati mekdanijel

#klark gejbl

#prohujalo s vihorom

#vivijen li