Sprečen prolazak sveštenstva SPC do svoje crkve na Cetinju

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u ostroškom skitu Svetog Jovana Krstitelja u Jovan dolu kod Nikšića obišao je verni narod i sveštenstvo u ovom delu Crne Gore.

Poseta mitropolita dolazi u vreme kada se nekoliko građana okupilo na raskrsnici i automobilima blokirao put prema cetinjskom selu Donja Zaljut, kako bi sprečili sveštenstvo SPC da prođe do Bajkove crkve i održi liturgiju.

- Imam osećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji - prokomentarisao je danas mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

IZVOR: TW / @skosmet

– Grdno su se prevarili. Neće to ni Cuce ni sveštenici koji su rodom iz Cuca dozvoliti. Imam osjećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji. Nemojte mnogo obraćati pažnju, draga braćo i sestre, jer oni sve što su gradili, gradili su na bratskom krvoproliću. A mi treba da se molimo da se naš narod izmiri, da jedni druge cjelivamo, da jedni druge pomažemo, da ne učestvujemo u tome ni na koji način – rekao je Vladika Joanikije.

Vladika im je poručio neka čine što su naumili.

Ali, došao je kraj toj bedi i tom ludilu. Narod je shvatio da je nekome interes da ga i dalje deli. I u to se ulaže velika energija i velika sredstva. I čine se mnoge manipulacije i šire se mnoge laži - rekao je on.

I da oprostimo. I njima da oprostimo. Da Bog oprosti, jer ne znaju šta čine – zaključio je izabrani Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Autor: redportal.rs

#cetinje

#cuce

#došao kraj

#komunističkoj aždaji

#mitropolit joanikije

#ostrog