Ovo je bio zadnji put da su se u jednom kadru pojavila ova 3 velika glumca

Kad se setimo 1999. godine, obično nemamo lepe uspomene, zna se zašto. Međutim, baš te godine svetlost dana je ugledao jedan neobičan film, inače autorski prvenac Lazara Ristovskog, koji je naišao na topao prijem i kod publike i kod kritike.

Na metaforički način, prikazujući život čoveka kao put vozom, u kojem upoznaje svakakve različite ljude koji svako za sebe ima neke posebne ciljeve i pogled na život sam, ovaj film nas je te godine, nakon što je prošao njen najgori deo, zasmejavao, rastuživao i držao na stolicama do samog kraja.

Foto: apollon.rs/promo

Da podsetimo, on se tada svideo i velikom Robertu Beninјiju koji ga je odgledao na jednom festivalu, kada je kratko rekao da je „Belo odelo“ jasan dokaz da je „jugoslovenska kinematografija u dobrom stanju“.

Takođe, ovo je i poslednji film u kom smo mogli da vidimo u istom kadru Batu Živojinovića i Dragana Gagu Nikolića, inače velike prijatelje.

Foto: apollon.rs/promo

I ovaj, kao i mnoge druge filmove možete gledati na aplikaciji Apollon, bez reklama i banera. Članstvo je besplatno prvih 30 dana.

Link za aplikaciju je ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#belo odelo

#layar ristovski

#roberto benjini