Poštuje sportsku etiku i korektan odnos prema ribi i vodi

GRADIŠKA: Kada nije angažovan kao ugostitelj, Nedžad Kovačević maksimalno se posvećuje sportskom ribolovu. Zajedno sa bratom Damirom lovi ribu na majdanu u Dubravama, laminačkom jezeru i drugim mestima, prenosi portal Moja Gradiška.

Poslednji ulov koji je zabeležio Nedžad bio je nesvakidašnji. Na jezeru u Lamincima u četvrtak upecao je šarana kapitalca.

- Borba je trajala 15-ak minuta. Izvukao sam ga najlonom 0,31, Zig sistemom. Merenje je pokazalo težinu od 10,4 kilograma. Nakon fotografisanja i uobičajenog rituala šarana sam vratio u vodu - priča Nedžad Kovačević.

U svojoj bogatoj kolekciji trofeja Nedžad ima i velike primerke štuke, smuđa, soma i druge slatkovodne ribe.

- Evo ova fotografija pokazuje da sam ulovio štuku, dugu 96 centimetara i tešku 6,5 kilograma. Ulovio sam je silikoncem u mom selu, u majdanu, zvanom Šikare u Dubravama. Obično na pecanje idemo nas trojica, ja, brat Damir i drugar Sandi Dogan, koji je najjači ribolovac među nama, ali i u okruženju - rekao je Nedžad Kovačević, sportski ribolovac koji iznad svega poštuje i neguje prirodu, sportsku etiku i korektan odnos prema ribi i vodi.

Autor: B. Grgić

#10 kg

#Gradiška

#šaran

#šaran od 10 kg