Pomozimo da deca dobiju bolje uslove za život!

Da je život samohranog roditelja veoma težak utvrdili smo nekoliko puta. Jedan roditelj pored toga što ima obavezu da zameni i drugog, mora detetu i da stvori normalne uslove za život.

U takvom problemu našao se i Saša Stanisavljević iz Svilajnca. On je samohrani otac 4-oro dece i živi u veoma teškim uslovima. Kuća u kojoj živi sa sa svoje 4-oro dece se nalazi na periferiji je oronula, bez struje, vode i kupatila.

Ovu porodicu je prošle godine zadesila tragedija jer je Sašina supruga preminula od posledica srčanog udara u 42. godini. Pošto nema ko da mu čuva decu Saša nije u mogućnosti da radi.

Deca, Viktorija, Saša, Ruža i Silvana svoje detinjstvo provode bez osnovnih uslova za život, u bespravno izgrađenom kućerku, u nadi da će im neko pomoći.

Najstariji Saša koji ide u 2. razred osnovne škole, mora svoje obaveze završava pod svećom. Otac je u celoj muci istakao:

- Mesec nam je najveći prijatelj. Njemu se najviše radujemo, jer, kada je on pun, obasja sobu, pa vidimo u mraku - rekao je Saša kada su ga posetile aktivistkinje Unije žena iz Svilajnca.

Jedna od članica Unije žena iz Svilajnca je istakla:

- Mi smo im pomagale u vidu higijenskih paketa, hrane, a kupile smo im i plinski šporet, da ne bi morali stalno da lože vatru. Da imamo mogućnost da uvedemo struju i vodu ili im opremimo kuću, rado bismo to učinile, ali sada je to nemoguće. Apelujemo na one koji mogu, pomognu ovoj porodici, da im nađemo novo mesto za pistojan život ili im bar nekako olakšamo svakodnevicu.

Svi oni koji budu imali mogućnost da pomognu ovoj petočlanoj porodici mogu se obratiti Uniji žena Svilajnac.

Foto: unija žena

Foto: unija žena

Autor: Telegraf.rs / Redportal.rs

#Pomoć

#deca

#svilajnac