Dedeiću smeta što sveštenici SPC "samoinicijativno posećuju crnogorske familije i pričaju da su rušioci kapele Karađorđevića prokleti"

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve uznemirava stanovništvo u Prestonici i izaziva nerede, saopštio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo Dedeić, prenosi portal Volim Podgoricu.

- U crnogorskim familijama, koje samoinicijativno posećuje, predstavlja se kao crnogorsko sveštenstvo, skrivajući istinu da su klirici Beogradske patrijaršije. Širi neistine da su svi oni, koji su rušili kapelu Karađorđevića prokleti. To isto tvrdi i za sve vernike Crnogorske crkve kazao - je Mihailo.

Tvrdi da sveštenstvo SPC javno propoveda s oltara da u Srebrnici nije bio genocid.

- Nedavno su u prostoriji u kojoj je bila Njegoševa štamparija napravili toalet i devastirali je. Na ulici provociraju građane, a onda, pred policijskim organima, krivicu za provokaciju tovare nevinima. I Vlada im je s ruke. Javno i tajno ih podržava - saopštio je mitropolit Mihailo.

On smatra da sveštenici SPC ovakvim ponašanjem izazivaju uznemirenje javnosti i provociraju nevolje, koje, kako kaže, mogu dobiti razmere koje se neće moći kontrolisati.

- Apelujem na vlast da stane na kraj ovakvome ponašanju klirika Beogradske patrijaršije i spreči da na Cetinju dođe do većih nevolja, koje oni svojim ponašanjem namerno provociraju - poručio je mitropolit CPC.

Autor: Volim Podgoricu

#Crnogorska pravoslavna crkva

#Mihailo Dedeić

#Mitropolija crnogorsko-primorska