Devojčica silom ugurana u lift

Dva momka (18), uhapšeni su zbog sumnje da su oteli i seksualno iskoristilidevojčicu (14) na krovu solitera na području Splita. Oni su pušteni su da se brane sa slobode. Zatvor na Bilicama napustili su mesec dana nakon što su uhapšeni, a u istražnom zatvoru bili su zbog opasnosti utiecaja na svedoke.

Kako prenose 24 sata svi su ispitani, pa ne postoji više osnova za njihovo zadržavanje. Oni su prijavljeni za protivpravno oduzimanje slobode i polnu zlouptrebu deteta mlađeg od 15 godina.

Istraga u ovom slučaju koji je zgrozio javnost još uvijek traje, a podizanje optužnice tek se očekuje.

Devojčica se tog 19. maja nešto pre 19 č. našla sa prijateljicom u blizini jedne osnovne škole, zajedno su se pešice uputile ulicom te su susrele ova 2 mladića.  Nakon dužeg nagovaranja i drastične promene retorike, ugurana je u lift koji je vodio na krov zgrade dok su njenoj prijateljici zabranili da ide s njima. Obojica joj upućuju aluzije na seksualni odnos, što dovodi i do njihovog predloga: "Ili ćeš biti sa mnom, ili s njim, ili obojicom". Ona se branila i uzmicala, ali mladići su bili jači od nje. To maltretiranje i spolna zlouptreba trajali su oko 2č.

Autor: 24sata / Slobodnadalmacija.hr

#devojčica

#silovanje

#split