Pukao u zanosu u sudaru, tokom vreline trenutka 🤭

U pomalo čudnoj novoj studiji, doktori i istraživači u detalje opisuju najčudniju povredu nastalu tokom seksa ikada - vertikalno polomljeni penis. Da dobro ste pročitali, penis je pikao od vrha ka dnu...

Na svu sreću, muškarac je uspeo da se oporavi i doktori navode da će i u budućnosti biti sposoban da ima seks - ali u sledećih 6 meseci ne sme ništa da radi sa njim.

Kako je objavljeno u časopisu British Medical Journal Case Reports, urolozi iz Velike Britanije su detaljno ovjasnili slučaj 49 godina starog muškarca koji se pojavio u urgentnom centru sa objašnjenjem da je "njegov penis pukao pru sudaru sa partnerovim perineumom (prostorom između anusa i genitalija)".

Doktori nisu mogli da veruju i u početku su sumnjali u totalno drugi tip frakture. Međutim, sobzirom da muškarac nije čuo karakteristični svuk puckanja sunđerastog tkiva tokom povrede odveden je na skener.

Tu je svima postalo jasno o čemu se radi. Celom dužinom penisa tunika albuginea (gumeni oblog koji drži fiksno sunđerasto tkivo penisa) je pukla, og gore ka dole.

Sudeći po reakcijama ovo je apsolutno prvi put da se ovakva vrsta povreda ikada dogodila.

Hirurzi su hitro operisali pacijenta, i uspešno se oporavlja. Nakon 6 meseci oporavka, bio je u mogućnosti da ima seks ponovo i to bez ikakve promene u izgledu polnog organa, takođe je imao i isti kvalitet erekcija kao i pre povrede.

Najviše lomova penisa (oko 88%) se dešava tokom seksa, najviše slučajeva je dolazilo nakon dogi stila i u misionarskoj pozi.

Uopšteno gledano ovakav tip povreda je redak, otprilike statistika kaže da je 1 na 175.000 muškaraca afektirano godišnje i najčešće se događa kod muškaraca koji imaju preko 40 godina.

Autor: redportal

#Polomljen penis

#Povrede tokom seksa

#penis

#polmljen uzduž

#seks