Uzori su mu Levandovski i Haland

Kasnio je u odnosu na ostatak tima nekoliko dana, mučio se sa oporavkom od povrede koju je "zaradio" na kraju minule sezone, ali ni to Marka Milovanovića nije sprečilo da u samo pola časa igre, u meču sa Koprom, postigne dva gola i potvrdi ono što je mnogima koji prate fudbal odavno jasno, da je - rođeni golgeter.

Mladi fudbaler je u "propisanoj" minutaži trenera Aleksandra Stanojevića (tri mlada igrača po pola sata) praktično morao da ugrabi šansu koja mu je pružena, što je učinio na najbolji mogući način.

- Iskoristio sam priliku tokom pomenute pauze da radim na nekim svojim manama, da pokušam da ih kroz individualni rad svedem na minimum i verujem da su golovi upravo proizvod tog rada. Oni su samo još veći podstrek za mene lično da nastavim da se razvijam na pravi način - kaže Marko Milovanović.

Da li je posle golova samopouzdanje veće, hoće li biti još u narednim mečevima? 

- Ne želim ništa da obećavam, svaki put dajem sve od sebe na terenu. Znam da se napadačima samo golovi računaju, ali to uvek na prvom mestu, već dobra igra i doprinos ekipi. Ako je to kako treba, onda i golovi sami dođu.

Kako biste opisali sebe u nekoliko rečenica?

- Napadač sam koji može da primi igru na sebe, koji traži dubinu i dosta pomaže ekipi, posebno onoj koja igra napadački fudbal. Ostavljam povratne lopte, razigravam druge igrače i činim tim boljim.

Foto: FK Partizan

Visina od skoro 2 metra garantuje golove glavom, ali ste pokazali i zavidno umeće na travi?

- Sve zavisi od situacije, verujem da se dobro snalazim i u vazduhu i u realizaciji nogama i da ću to tek pokazati.Ko su vam omiljeni svetski napadači?

Ko su vam omiljeni svetski napadači? 

- Robert Levandovski i Haland, koji je sličnih karakteristika. Gledam svakodnevno njihove klipove i pokušavam da naučim u budem što bolji.

U kojoj meri vas motiviše činjenica da ćete morati da se borite za minute sa Rikardom Gomešom, koji je stigao u Partizan?

- Rikardov dolazak može da bude samo dobra stvar za nas mlađe igrače, jer ćemo imati od koga da učimo, ali i da se borimo i namećemo za minutažu. Svakako je motiv više što je takav igrač sa nama.

Pre desetak godina Smederevo i Partizan su iznedrili "golgetera-ubicu" Aleksandra Mitrovića, a sada iz istog grada i kluba stiže naslednik...

- Slaviće se kod kuće, nadaam se u Smederevu, to je moj rodni grad. Podržavaju me tamo ljudi i izuzetno sam srećan. Ne mogu da obećam unapred, ali se nadam da ću biti bar delom uspešan kao Aleksandar Mitrović - zaključuje Marko Milovanović.

IZVOR: YT / Arena Sport TV

Autor: telegraf.rs

#aleksandar mitrović

#fudbal

#marko Milovanović

#partizan