Pevao pesme koje govore o zločinima nad Srbima u Kravici u republici Srpskoj na Božić 1993. godine

Finalista ovogodišnje sezone muzičkog takmičenja Zvezde Granda našao se na meti osuda zbog toga što je pre nekoliko godina zajedno sa bendom svog oca Sateliti pevao pesmu koja opisuje klanje Srba u Kravici.

Nakon što je video-snimak na kome Sadik peva pomenutu pesmu, kao i fotografija sa Naserom Orićem dospela na društvene mreže, saopštenjem se oglasila Grand produkcija, a nakon toga i Sadik, koji se izvinio svima i kazao da je bio klinac kada je izvodio pomenutu numeru.

Umesto najlepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u u Zvezdama Granda, meni se život pretvorio u pakao!
Dragi ljudi, imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se tim. Ali biti Bosanac znači voleti i poštovati druge ljude, nacije i vere. I ja sam izrastao u baš takvog čoveka.

Foto: Printscreen YouTube/Zvezde Granda

Pa baš u takmičenju sam se družio sa svima, obožavam sve moje kolege i drugare iz ZG, moju Mariju... Kada sam zapevao spornu pesmu, zbog koje trpim torturu, imao samo 13, 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi mržnju prema nekome. Bio sam klinac. Volim svoju zemlju, ali neizmerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najlepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude učinim sretnim, nikako suprotno. I zato izvinjavam se svakom čoveku u čitavom regionu ukoliko sam ikog povredio, uvredio ili učinio da se oseća loše.
Želim poručiti svima, želim biti neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga. Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam želim dobro i mir svima.
View this post on Instagram

A post shared by SADIK HASANOVIĆ ® (@sadikhasanovic.official)

IZVOR: IG / @sadikhasanovic.official

Autor: redportal.rs

#PESME

#Sadik Hasanović

#pevač

#zvezde granda