Teža povreda srpskog košarkaša oslabila reprezentaciju

Srpski plejmejker Stefan Jović doživeo je težu povredu na utakmici odigranoj u sredu u okviru kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

On se u meču protiv reprezentacije Filipina samo 4 minuta pre kraja meča povredio i uz pomoć saigrača i medicinskog napustio teren usled velikih bolova.

Odmah po izlasku sa terena uputio se u Klinički centar na magnetnu rezonancu koja je pokazala da je zadobio rupturu mišića koja, po prvim procenama, zahteva period od 5 do 7 nedelja oporavka, pa će najverovatnije propustiti Olimpijske igre u Tokiju ako se Srbija za njih plasira.

Zbog lakših povreda protiv Filipina nisu igrali Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić, dok Vasilije Micić nije ulazio u igru.

O odsustvu startnih igrača selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je:

- Vasilije Micić je dobio udarac u rame dok je igrao juče. Igrao je i preko bola završio utakmicu, ali nije se osećao dobro danas. Odlučili smo da ne igra. Bio je obučen, ali to je bila moja odluka. Ne mogu da pričam o povredi Jovića. Napustio je igru, u bolnici je dok sada razgovaramo, saznaćemo više posle pregleda. Nedostaje nam. Loša sreća ga je pogledala večeras. Nemanja je dobio udarac u koleno. A Kalinić je dobio udarac ispod koša, nesportska greška. Želimo da svi igraju snažno, ali moramo svi da budemo oprezni, to se odnosi na sve reprezentacije. Da ne bi dolazilo do povreda. Izgubili smo juče trojicu, večeras Jovića. Nisam lekar već trener. Idemo dan po dan. Verujem našim lekarima, sačekaću da vidim šta će mi reći i daćemo sve od sebe da zaštitimo naše igrače - zaključio je selektor.

Više o pobedi Srbije nad reprezentacijom Filipina saznajte iz teksta ispod:

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#Srbija

#kvalifikacije

#reprezentacija

#stefan jovic