Ljubav prema babi i dedi može druge skupo da košta

Žena koja je izazvala veliku nesreću na čuvenoj biciklističkoj trci Tour de France protekle subote je identifikovana i uhapšena.

Ona je 26. juna u jednom delu trke razvila kartonski natpis na kom je pisalo Alez Opi-Omi (Napred baba i deda, mešavina francuskog i nemačkog, prim. ur) ali se približila stazi suviše blizu, tako da je na taj natpis naleteo Toni Martin, inače bivši svetski šampion, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao na stazu, što je izazvalo seriju padova biciklista koji su se nalazili iza njega.

Mediji su javili da je nekoliko ključnih učesnika ozbiljnije povređeno. Žena je privedena u gradiću Lenderdo u Bretanji, a protiv nje je podignuta optužnica za izazivanje povreda iz nehata, tako da bi mogla da bude kažnjena novčanom kaznom u visini od 1.500 evra.

Ovaj slučaj je međutim, doveo i do određenih posledica u odnosima između biciklista koji učestvuju u trci i Međunarodne biciklističke unije (UCI), tako da su biciklisti već u ponedeljak u znak protesta stali na jedan minut, da bi narednih 10 kilometara vozili izuzetno sporo.

U isto vreme, otvoreno su poručili da bi organizatori trebali da im pokažu više poštovanja, jer ovo nije jedina nesreća koja se desila na ovogodišnjoj trci.

Mi ipak zaključujemo iz svega ovoga - da ljubav prema babi i dedi može da se pokaže i na konvencionalniji način. 😄

IZVOR: YT / FloBikes

Autor: redportal.rs

#biciklistička trka

#haos

#nesreća

#tour de france