Njegova ćerka vakcinisana istom vakcinom

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio danas da je primio domaću vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V, kao i da je njegova ćerka vakcinisana istom vakcinom.

- Što se mene tiče, kada sam to uradio, a ovo se dogodilo u februaru, bile su zapravo dve vakcine u opticaju: EpiVak Korona iz Vektor centra u Novosibirsku i Sputnjik V. Obe su dobre - pružio je uveravanja Putin tokom godišnjeg specijalnog programa "Direktna linija" u okviru kojeg odgovara na pitanja građana.

- Polazio sam od činjenice da moram da, što je duže moguće, budem zaštićen i doneo sam odluku da primim vakcinu Sputnjik V - rekao je Putin.

Naveo je i da je njegova ćerka vakcinisana isto Sputnjikom V, i naglasio je da je vakcina potrebna i da sa sobom ne povlači ozbiljne posledice.

- Postoje ljudi različitih telesnih konstitucija, sa hroničnim bolestima i starije osobe, takozvane rizične grupe. Za njih je ovo opasno po život. Inokulacija, međutim, nije opasna i nismo imali nijednu komplikaciju u našoj zemlji - primetio je Putin.

Rekao je i da je do sada vakcinisano više od 23 miliona Rusa i da srećom nema tragičnih slučajeva nakon vakcinacije, kao što je, kako je podsetio, to bio slučaj nakon upotrebe vakcina AstraZeneka ili Fajzer.

- Kako se ne bi desio lokdaun, regioni uvode obaveznu vakcinaciju, a dalje širenje infekcije se može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji - poručio je Putin.

Autor: redportal.rs

#Sputnjik V

#putin

#vakcinacija