Danas na terenu i drugi srpski teniseri

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas startuje na travi Vimbldona najstarijeg i najprestižnijeg Grend slem turnira na svetu!

Upravo Vimbldon je mesto na kome je srpski teniser osvojio 1. trofej pre tačno 10 godina i tako postao 1. put najbolji teniser sveta!

Do sada Novak već ima 5 trofeja iz Londona u svojoj vitrini osvojenih 2011, 2014, 2015, 2018. i 2019. godine, a danas počinje pohod i na 6. trofej kao i 20. Grend slem u karijeri s kojim bi se izjednačio sa najvećim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

IZVOR: TW / @nolecfc

Novakov 1. ovogodišnji nastup na londonskoj travi zakazan je za danas od 14.30 časova kada ga očekuje 1. susret sa mladim britanskim teniserom Džekom Drejperom.

Ukoliko Nole ne bude imao većih problema, u polufinalu ga može očekivati susret sa nezgodnim Grkom Stefanosom Cicipasom koji je upravo od srpskog tenisera izgubio u velikom finalu Rolan Garosa i bolno doživeo poraz.

Prema žrebu može se ponoviti spektakularno finale iz 2019. godine kada je Novak osvojio trofej u meču protiv Federera kome je Vimbldon omiljeni Grend slem.

Ipak pitanje koliko Švajcarac, koji u avgustu puni 40 godina, može da izdrži, zato se srpski teniser mora pripaziti Rusa Danila Medvedeva koji je osvojio turnir na Majorki i sa velikom dozom samopouzdanja dolazi u London.

Danas na teren izlaze i Miomir Kecmanović koji igra protiv Fakunda Banjisa, dok Dušan Lajović igra protiv Žila Simona, a Laslo Đere će odmeriti snage sa Pablom Kuevasom.

Idemo, momci! 🍀

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#London

#novak djokovic

#tenis

#vimbldon