Dobre vesti dolaze iz Izraela 😎

Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer i BioNTek je efikasna protiv delta verzije COVID-19, izjavio je danas zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije, koronavirus delta je 1. put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija koronavirusa.

- Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta, zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90% u prevenciji COVID-19 - rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

- Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo 1. slučajeve delta varijante u Izraelu - oko 200 takvih, pa ćemo uskoro znati više - rekla je ona juče novinarima.

Autor: Tanjug

#Fajzer

#Vakcina

#efikasnost

#novi soj