POVRATAK NAPISANIH: Čak 9 dana! 😍

Sajam knjiga, koji prošle godine nije održan zbog epidemije koronavirusa, biće održan pod sloganom Povratak napisanihZemlja počasni gost je Rumunija, prenosi RTS.

Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra, na dan kada je pre 84 godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji.

Odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Kovačevićem, uz učešće gradskog sekretara za kulturu Ivana Karla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača: predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije Dejana Papića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača Zorana Hamovića i predstavnika samostalnih izdavača Žarka Čigoje.

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

Novinu predstavlja to što će manifestacija trajati jedan dan duže, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju, i trajaće 9 dana, od 11. do 19. septembra.

Prošle godine trebalo je da se Sajma knjiga održi od 25. oktobra do 1. novembra.

Prvo je odložen za decembar, a potom i otkazan zbog loših epidemioloških uslova.  

View this post on Instagram

A post shared by Beogradski sajam (@beogradski_sajam)

IZVOR: IG / @beogradski_sajam

Autor: rts.rs

#Međunarodni sajam knjiga

#Povratak napisanih

#Sajam knjiga

#beograd

#knjige