985 na 3030 🙏

Mala Natalija je rođena 25. juna 2014. u Nišu. Porođaj je protekao u redu. Trećeg dana po rođenju imala je neonatalne konvulzije, zatim hipertoniju kao i promene na koži. Na Klinici za dermatovenerologiju otkrivena joj je Incontinentia pigmenti (retko oboljenje koje se javlja u neonatalnom periodu i karakteriše se zapaljenskim i hiperpigmentisanim promenama kože, uz anomalije na centralnom nervnom sistemu, očima, zubima i skeletu).

Kada je bila stara 20 meseci hospitalizovana je u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju gde se u kontinuitetu lečila po nekoliko meseci. Natalija dobija još dve dijagnoze, cerebralnu paralizu i epilepsiju. Prognoze su bile veoma loše, ali je Natalijina upornost i želja da prohoda, pobedila. 🥰🤩🥰

Prohodala je sa pet godina, ali je hod nestabilan i nesiguran i mora imati tuđu podršku. Uz sve nedaće sa kojima se svakodnevno nosi ona je vesela i druželjubiva devojčica. 🥰Ide u predškolsku ustanovu i ima podršku vaspitačica i drugara koje joj mnogo znače jer joj pomažu da prevaziđe svaku prepreku. Kako Natalija raste, terapije i tretmani moraju biti učestaliji da bi napredovala, ali za to joj je potrebna pomoć svih nas, jer su roditelji svih ovih godina sami snosili troškove lečenja i iscrpeli sve resurse.

Nataliji su sredstva potrebna za fizikalne i logopedske tretmane, neurorobotiku, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Nataliji! 

Slanjem SMS poruke: Poruka 985 i u SMS-u na broj 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844070-24

Uplatom na devizni račun: 160600000084408576

Foto: Budi human/budi human

IZVOR: INSTA / za_natalijino_lepše_sutra

Autor: Budi human / redportal.rs

#Humanitarna akcija

#Natalija

#Natalija Stojimenov

#Pomozi

#budi human

#deca

#dete