Demokratski front za novi koalicioni dogovor

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže za RTS da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje od pre 31. avgusta jer, prema njegovim rečima, Krivokapić, Bečić i Abazović prave dogovore sa poraženim DPS-om Mila Đukanovića.

Novu buru na crnogorskoj političkoj sceni pokrenulo je glasanje u skupštini o Rezoluciji o Srebrenici.

Za rezoluciju kojom se osuđuje navodni genocid u Srebrenici glasalo je 55 poslanika, 19 je bilo protiv, uzdržanih sedam. Za Rezoluciju su glasali poslanici premijera Zdravka Krivokapića, Đukanovićevog DPS-a, parlamentarci iz stranke Dritana Abazovića i stranka Alekse Bečića.

- Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske. Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore - naglasio je za RTS Andrija Mandić.

Prema njegovim rečima, Zdravko Krivokapić već duže vreme nema podršku Demokratskog fronta i oni traže njegovu smenu.

- Nakon odustajanja Krivokapića da potpiše temeljni dogovor sa SPC, neophodni su novi dogovori. Ja se zalažem za novu vladu i da Krivokapić ne bude premijer, već da se biraju ljudi koji stoje iza smene DPS-a i koji su stali u zaštitu interesa srpskog naroda - rekao je Andrija Mandić.

Autor: n1info.rs

#Demokratski Front

#Izbori

#mandic

#nova vlada