Ovo je njeno četvrto dete i prvi put je odlučila da se porodi kod kuće

U martu Ajše Mejton (34) rodila je ćerku u udobnosti vlastitog doma. Iako je rodila bebu tešku 5 kg i 600 g, kaže da je to bilo "divno i mirno" iskustvo.

Rodila je prirodno, bez analgetika, a tokom porođaja bili su u pratnji supruga Garija i dve babice. Ajše je već majka trojice sinova Itana (7), Huga (5) i Kupera (3) i kaže da je ovo bilo zaista pozitivno iskustvo.

- Mislim da je to bilo zato što sam znala šta mogu očekivati, jer je ona moje četvrto dete. Ali ovo mi je bila prva kućna dostava i bilo je zaista drugačije iskustvo. „Bila sam mnogo opuštenija jer sam bila u sigurnom, poznatom okruženju, a ne u bolnici“, rekla je.

Dodaje da je bilo mnogo bolje poroditi se kod kuće jer tada možete sami jesti hranu i otići i leći u svoj krevet. Prema njenim rečima, očekivala je da će Elojzi biti velika beba, jer su njena poslednja dva sina bila velika beba i oboje su imali oko 5 kg.

- Ne znam kako, ali izgleda da stvaramo samo velike bebe. Očekivao sam da će biti oko 5 kg, ali iznenadila nas je kad se ispostavilo da je ona najveća beba ikad. Nisam se brinula da li ću se roditi kod kuće. Oduvek sam želela da rodim prirodno i bez obzira na njenu veličinu, ne bi bilo važno da li sam u bolnici ili kod kuće - rekla je Ajše.

Ajše je sve vreme pre porođaja provela u bazenu za dostavu u svojoj dnevnoj sobi. Izašla je iz bazena pre nego što se beba rodila i rodila na podu. Smatra se da je Elojzi jedna od najvećih prirodno rođenih beba u Ujedinjenom Kraljevstvu. Do sada je najveća Suzi Gzovski koja je rođena u januaru 2012. godine sa rekordnih 5 kg i 800 g.

Autor: redportal.rs

#dete

#porođaj

#žena