Sada je i zvanično!

Reprezentativac Danske i zvezda Intera Kristijan Eriksen (29) završava fudbalsku karijeru.

Nakon što se u subotu u utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske srušio na teren i doživeo srčani udar, nakon čega su se lekari lavovski borili za njegov život, slavni fudbaler je podvrgnut brojnim analizama stanja njegovog srca koji su pokazali da će fudbaler morati da ide na operaciju.

Eriksenu koji se sada dobro oseća tokom oporavka u bolnici biće ugrađen defibrilator, prenosi Mondo.

Ovu informaciju potvrdio je Fudbalski savez Danske, istakavši da će mu ovaj aparat ubuduće pomagati kod problema u radu srca, ukoliko ih bude bilo.

- Doktor nacionalne reprezentacije Danske Morten Boesen bio je u kontaktima sa specijalistom kardiologije u Kopenhagenu. Eriksen je nekoliko dana bio podvrgnut ozbiljnim analizama, nakon čega je ustanovljeno da će morati da mu se ugradi defibrilator, koji će sprečavati problem u radu srca koji bi mogao da se dogodi u budućnosti - navodi se u saopštenju Danaca.

- Nakon što je Kristijan podvrgnut brojnim istraživanjima srca, odlučeno je da treba da mu bude ugrađen ICD (defibrilator za rad srca). Ovaj uređaj je neophodan posle srčanog udara zbog problema sa radom srca - rekao je doktor Danske.

Taj ICD aparat ima dvostruku funkciju, da pomogne srcu korisnika ukoliko ono prestane da kuca, ali i sposobnost pejsmejkera, da ubrza otkucaje srca ukoliko je puls prespor.

IZVOR: TW / @DBUfodbold

Ovu odluku o ugrađivanju defibrilatora znači da Eriksen, koji je objavio prvu fotografiju iz bolnice, više neće moći da se bavi fudbalom, a kako se navodi u saopštenju, Kristijan je prihvatio gorenavedeni plan.

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#Danska

#Kristijan Eriksen

#fudbaler

#reanimacija