Niko kao Nole 💪💪💪

Kakve 2 nedelje su iza nas!🤩

Ovo je era Novaka Đokovića, čoveka sa druge planete!

Najbolji teniser sveta ostvario je NEVEROVATAN uspeh na pariskoj šljaci! I pored teškog žreba i epskog polufinala sa najvećim rivalom Rafaelom Nadalom, uspeo je da nakon gubitka od 0:2 od Grka Stefanosa Cicipasa preokrene u 3:2 i osvoji po 2. put Grend slem turnir Rolan Garos!

Podsetimo se da je Nole rizikovao i samo nedelju dana pre turnira u Parizu igrao Belgrade open, osvojio trofej i poručio - Idemo na titulu na Rolan Garosu!

Obećano - ispunjeno, iako nisu mnogi verovali s obzirom na to da se zna ko je apsolutni vladar Pariza više od 1 decenije!

Srpski teniser je nakon 2 epska meča u borbi za trofej pomerio sve granice i po ko zna koji put oduševio svet! Izbacio je Nadala vlasnika čak 13 Grend slem titula na pariskoj šljaci i pobedio 11 godina mlađeg tenisera koji je u ovoj godini zabeležio najbolje uspehe i postigao najviše bodova!

To nije sve!

Novak je osvajanjem po 2. put turnira u Parizu postao JEDINI teniser koji ima minimum po 2 trofeja na sva 4 Grend slem tunira! 🤩🤩🤩

IZVOR: TW / @rolandgarros

Naredni podatak koji takođe fascinira je da, u odnosu na veliku trojku, Nole u mečevima sa 5 setova ima ubedljivo najviše uspeha!

Od ukupno 17 mečeva u kojima je odigrao 5. odlučujući set za pobedu na Grend slem turnirima Nole je pobedio čak 14 puta, od kojih je 5 u finalu! 😲😲😲

Čak i njegovi najveći rivali Federer i Nadal nemaju uspeha kao Nole! Švajcarac je uspeo samo 6 puta da pobedi u meču u 5 setova, uz 10 poraza, dok je Španac 6 puta odneo pobedu, a 4 puta izgubio u mečevima na Grend slem turnirima! 👏

Osvajajem 19. Grend slem titule Nole se 1. put približio Federeru i Nadalu na samo 1 trofej zaostatka, a već za 2 nedelje počinje naredni Grend slem turnir Vimbldon na kome Đoković ima priliku da se 1. put izjednači sa rivalima! Tu je i borba za zlato na Olimpijskim igrama! 🏆

Mnogo uzbuđenja nas očekuje u nastavku sezone u kojima je srpski teniser apsolutni favorit i nema nameru da se zaustavi!

Raduj se Srbijo najboljem teniseru sveta, jer je on svetski, a naš! 💪

Autor: redportal.rs

#Finale

#Grend Slem

#Pobeda

#novak djokovic

#pariz

#rolandgarros