Nisu isključili postojanje vanzemaljaca

Zaključak poverljivog izveštaja američke obaveštajne službe o postojanju vanzemaljskih NLO-a je neubedljiv, izvestili su američki mediji.

Američka vojska i obaveštajni podaci nisu pronašli dokaze da su naizgled visoko napredni neidentifikovani leteći objekti koje su videli vojni piloti vanzemaljske letelice, zaključuje se u izveštaju, navodi Njujork tajms i drugi mediji koji su o tome izveštavali.

Ali takođe nije mogao objasniti desetine pojava i incidenata, neke koje su snimili piloti, pa tako nije moglo isključiti postojanje vanzemaljaca. Prema Njujork tajmsu, pozivajući se na neimenovane visoke zvaničnike administracije, izveštaj je utvrdio da većina od oko 120 incidenata tokom poslednjih 20 godina nije imala nikakve veze sa nepoznatom ili tajnom američkom vojnom ili vladinom tehnologijom. Niti su bili povezani sa objektima poput istraživačkih balona, za koje su neki pretpostavljali da stoje iza.

Ali to tada nije moglo da objasni šta su, na primer, piloti američke mornarice videli kada su snimali predmete koji su putovali naizgled hipersoničnom brzinom, okretali se i misteriozno nestajali. Iako su špekulacije o vanzemaljskom životu već dugo godina zanatstvo za teoretičare zavere, sam broj onoga što Pentagon naziva neidentifikovanim vazdušnim pojavama (UAP) čini ozbiljnim pitanjem, usred zabrinutosti da američki protivnici poput Kine i Rusije možda koriste nepoznato, visoko napredne vojne i nadzorne tehnologije.

- Ozbiljno shvatamo sve upade u naše operativne prostore. To bi potencijalno moglo uključivati brige o nacionalnoj bezbednosti - rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi, pozivajući se na izveštaje koje je evidentiralo Ministarstvo odbrane. Izveštaj, naručen prošle godine, direktor nacionalne obaveštajne službe trebalo bi da podnese Kongresu do kraja juna.

Glavni izveštaj neće biti klasifikovan i moći će da bude objavljen u javnosti, ali postojaće i poverljivi delovi, rekao je Tajms, koji će ostati tajna. Izveštaj, navodi Vašington post, "neće pružiti čvrste zaključke o tome šta bi objekti mogli biti."

Autor: redportal.rs

#NLO

#Pentagon

#Vanzemaljci