Operativna grupa za NLO iz Kine preplavljena je velikim brojem izveštaja 📝🧐

Pentagon nije jedini koji istražuje neidentifikovane leteće objekte, već to radi i kineska vojska, koja je poslednjih godina zabeležila povećan broj primećenih NLO.

Narodna oslobodilačka armija Kine koristi troslojni sistem za istraživanje „neidentifikovanih događaja u vazduhu“, što je sličan termin onom koji koristi američka vojska, prenosi RT pisanje South China Morning Post

Istraživanje NLO zasniva se na izveštajima vojnih radarskih stanica, vojnih pilota, policijskih i meteoroloških stanica, te opservatorija Kineske akademije nauka.

Vojska obrađuje informacije iz tih izvora i pre nego što budu pohranjene u nacionalnu bazu podataka, podvrgavaju se preliminarnoj analizi. Analizom se određuje "stepen pretnje" za sve što je primećeno na osnovu ponašanja objekta, fizičkih karakteristika i bilo kojih drugih relevantnih varijabli.

South China Morning Post navodi da su kineski analitičari poslednjih godina "preplavljeni" velikim brojem izveštaja o primećenim neidentifikovanim letećim objektima iz vojnih i civilnih izvora, što je navelo operativnu grupu za NLO da se osloni na veštačku inteligenciju kao pomoć pri sortiranju podataka.

Mnogi izveštaji se na kraju pripisuju prirodnim fenomenima, citirao je list istražitelje kineske vojske

Neidentifikovani leteći objekti u kineskom vazdušnom prostoru "verovatnije potiču od ljudi nego od vanzemaljaca", citira list neimenovanog kineskog naučnika.

Sve veća popularnost dronova, kao i porast vojne aktivnosti u Južnom kineskom moru, takođe bi mogli da objasne ogroman broj izveštaja o NLO.

Jedini zvanično potvrđen slučaj susreta sa NLO u Kini dogodio se 1998. godine, kada su dva vojna aviona presrela nisko leteći objekat koji se pojavio iznad vazduhoplovne baze u Cangdžou. Objekat je opisan kao "pečurka sa kratkim nogama“ sa čije su donje strane izlazili snopovi svetlosti. Objekat je razvio veliku brzinu pre nego što je nestao sa radara, navedeno je u izveštaju objavljenom u službenim novinama.

Autor: rs.sputniknews.com

#NLO

#Vanzemaljci

#izveštaj

#kina

#ufo