Ispunili 102% zacrtanih ciljeva

Rusija je 2020. godine prodala oružje u vrednosti većoj od 15 milijardi dolara, portfelj porudžbina ostao je na nivou od 50 milijardi dolara, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju (FSVTS) Dmitrij Šugajev tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Sve nam se odvija po planu – onom planu koji smo zacrtali prošle godine. Što je najvažnije, ispunili smo ciljeve iz prošle godine. Imamo obim veći od 15 milijardi  dolara – 102% zacrtanih ciljeva. I portfelj porudžbina je očuvan na nivou od preko 50 milijardi dolara, što je veoma važno. To je jedan od glavnih pokazatelja koji našim preduzećima i čitavom sistemu vojno-tehničke saradnje ulivaju sigurnost u budućnost - rekao je on.

Prema rečima Šugajeva, Moskva je prošle godine isporučila vojnu tehniku u 51 državu i održava kontakte sa više od sto zemalja. 

Dodao je da Rusija danas samouvereno napreduje po pitanju trgovine oružjem. Veliki deo isporuka čini vazduhoplovna tehnika i tehnika protivvazduhoplovne odbrane, ali ni isporuke kopnene i pomorske tehnike nisu zanemarljive, precizirao je šef Federalne službe. Uprkos spoljnom pritisku, Moskva je ispunila obaveze prema ugovorima vrednim više milijardi, dodao je on.

- Bez obzira na tešku situaciju, naši konkurenti svejedno nastavljaju da pojačavaju uticaj prvenstveno na naše partnere. U tom smislu se suočavamo sa pritiskom bez presedana i svedoci smo činjenice da se na naše partnere vrši veoma ozbiljan presing - naglasio je Šugajev.

Autor: redportal.rs

#Oružje

#prodaja

#rusija