Zakazan duel sa Beretinijem

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon što mu je Lorenco Museti predao meč osmine finala pri rezultatu 4:0 za Đokovića u 5. setu.

Prva 2 seta nakon velike borbe dobio je mladi Italijan u 2 taj-brejka, nakon čega je poveo sa 2:0 protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Ipak, meč koji je Museti odigrao 2 dana ranije u 5 setova protiv sunarodnika Čekinata ostavio je velikih tragova, pa tako deluje da je 19-godišnji Italijan u prva 2 seta protiv Đokovića dao poslednje atome snage. Do kraja meča osvojio je samo 1 gem.

Novak Đoković zaigrao je u 3. setu znatno bolje, a Museti kao da više nije postojao na terenu. Novak je 3. set dobio rezultatom 6:1, dok je 4. dobio sa 6:0.

Gemovi su se završavali brzo, a Museti je delovao kao da se predao. Đoković je svoju dominaciju nastavio sve do 4:0 u 5. setu, kada je Italijan odlučio da preda svoj najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Đokovića nije omela ni povreda na početku 5. seta, kada je nakon proklizavanja zadobio ranu na kažiprstu desne ruke. Nakon kraće intervencije Novak se vratio dominaciji i dovršio započeto pre nego što mu je Museti predao meč.

U četvrtfinalu najbolji teniser sveta igraće protiv još jednog Italijana, Matea Beretinija, koji se domogao do te runde bez borbe u 4. kolu, jer se Rodžer Federer nakon teškog meča i pobede u 3. kolu povukao sa turnira.

Potencijalni teniski klasik između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala gledaćemo u polufinalu, ukoliko obojica tenisera opravdaju status favorita do tog kola.

Autor: redportal.rs

#đoković