Hoće li Barselona, Real i Juventus izbeći suspenziju?

Predsednik evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin nalazi se u nezavidnom položaju, s obzirom da je švajcarsko Ministarstvo pravde izdalo saopštenje koje mu remeti planove o strogoj kazni koju je planirao da donese protiv "odmetnika", klubova koji se nisu povukli iz projekta evropske Superlige.

Naime, UEFA je 25. maja zvanično pokrenula postupak protiv Barselone, Real Madrida i Juventusa, zbog činjenice da su rukovodstva ovih klubova odbila planove o reintegraciji koje su prihvatila rukovodstva ostalih 9 klubova koji su učetvovali u projektu stvaranja Superlige.

Čeferinov cilj bio je da ova 3 kluba plate visoku cenu svog protivljenja autoritetu UEFA-e, pa se spekuliše da će velikani biti izbačeni iz Lige šampiona.

Međutim, trgovački sud u Madridu doneo je odluku da UEFA i FIFA nemaju pravo da na taj način kazne klubove i da bi to bilo monopolisanje tržišta od strane tih organizacija.

Sličan stav sada je iznelo i švajcarsko Ministarstvo pravde, poslavši zvanično saopštenje na adresu sedišta UEFA-e u Nionu.

Sada se čeka odluka Evropskog suda pravde u Luksemburgu, kome će biti postavljeno pitanje da li su UEFA i FIFA zaista izvršile monopol fudbalskog tržišta. Odluka ovog suda biće ključna kada je reč o konačnom razrešenju spora između fudbalskih organizacija i 3 evropska velikana.

Autor: redportal.rs

#juventus real barsa

#kazna za barsu

#kazna za juvenstus

#kazna za real

#uefa protiv klubova

#uefa real