Pol je za 8 rundi zadao manje od 30 udaraca Mejvederu, ali je izdržao

Dugo očekivani egzibicioni bokserski meč između 26-godišnjeg jutjubera Logana Pola i 44-godišnjeg bokserskog šampiona Flojda Mejvedera se, pomalo očekivano, završio Mejvederovom pobedom, ali - na poene.

U ovom meču koji svi mediji nazivaju mečom na distanci se završio i neobičnim statistikama, tako da je utvrđeno da je Logan pokušao da udari protivnika duplo više puta, ali je uspeo da ga pogodi nešto višim procentom od 10%.

Foto: Printscreen YouTube/CBS News

S druge strane, Mejveder se po prirodi stvari pokazao kao efikasniji i u trišenju snage i u zadavanju udaraca, tako da je Logana uspeo da pogodi 43 puta, od svega 107 zamaha.

Ipak, Logan se pokazao ipak kao dosta bolji protivnik nego što je većina mislila da će biti, pa se čak može reći da je u prvoj rundi i dominirao, za razliku od ostatka meča.

Istina, Iako Logan ima nekih 15 kilograma više od Flojda, bivši šampion je opet pokazao zašto je bio šampion, mada se stiče utisak da ipak ne udara tako jako kao ranije. Godine ipak stigle? Ili, što je možda i verovatnije, nije želeo da se sprema za Logana kao što bi za neki drugi meč? Ko to zna.

IZVOR: YT / CBS Sports HQ

Svakako, ovim egzibicionim mečom svako je dobio ponešto. Logan je dobio 250.000 dolara na ime honorara, uz 10 odsto profita od šera, dok je Mejveder inkasirao 10 miliona dolara, uz udeo u šeru od tričavih 50 odsto.

Takođe, i publika je bila na dobitku jer je dobila zanimljiv meč za gledanje, kao i Jutjuberi koji su bili naklonjeniji Polu.

Istina, bivši bokserski šampion Redžis Prograjs je izgubio 50.000 dolara jer se kladio da će Logan nokautirati Mejvedera. Naime, on je mislio da će razlika u masi doneti jutjuberu dovoljnu prednost, što se nije desilo.

Nekad i najveći profesionalci pogreše, zar ne?

Autor: redportal.rs

#Flojd Mejveder

#Logan Pol

#bokserski meč