Omladinci šampioni regionalnog kupa

Impresivan put na Kupu Prijateljstva juniori Crvene zvezde su ukrasili trofejem savladavši Dinamo (2:0) u finalu, a za pobedu nad Zagrepčanima crveno-belim biserima bilo je dovoljno pet minuta.

Blickrig u režiji Kneževića i Nikolaševića doneo je Beograđanima dva gola prednosti i komfor u duelu sa rivalom koji je, uz izabranike Marka Neđića, pokazao najviše tokom regionalnog turnira na Zlatiboru.

Omladinski šampion Srbije iz prvog napada je uspeo da zatrese merežu rivala, a uloga egzekutora pripala je Nikoli Kneževiću. Najbolji strelac Zvezde u nedavno završenoj Omladinskoj ligi Srbije uspeo je da kruniše prvu pretnju i načne protivnika.

"Modri" su ubrzo odgovorili stavivši Marinkovića na ozbiljne muke, ali je čuvar mreže crveno-belih bio na visini zadatka. Neposredno nakon intervencije Zvezdinog golmana usledila je kazna crveno-belih koji su u preko Mirka Nikolaševića udvostručili prednost već u 5. minutu.

Talentovani ofanzivac rođen 2005. godine dočekao je odbijenu loptu nakon odbrane golmana Dinama i iz popravnog se upisao u strelce.

Dva rana gola uticala su na pristup crveno-belih koji su prepustili glavnu reč rivalu, a inicijativa Zagrepčana donela je nekoliko prilika od kojih je najbolju imao Barišić sa bele tačke.

Udarcu napadača Dinama koji je odbranio Bogdan Marinković prethodilo je igranje rukom Stojanovića, a izvođač je odlučen kratkom međusobnom igrom Barišića i Rožića, međutim nakon što je bio bolji od saigrača, centarfor nije uspeo da nadmudri i golmana Zvezde koji je posle odbranjenog penala uspeo da zaustavi i popravni udarac.

U nastavku susreta Dinamo je pokušao da sve intenzivnijim presingom makar smanji prednost, ali je tim Marka Neđića uspeo da takmičenje završi bez lopte u mreži i uz gol razliku 19:0.

Uz fenomenalno timsko izdanje, nisu izostale ni individualne nagrade za Beograđane te je Marinković proglašen za najboljeg golmana, dojk je Aleksandru Kahviću sa osam pogodaka pripala nagrada za najboljeg strelca. Delimična uteha za hrvatskog predstavnika bilo je priznanje za najboljeg igrača na turniru koje je pripalo Tomislavu Duvnjaku.

- Dogovorili smo se da u početku izađemo visoko i da odmah napadnemo što je urodilo plodom i rezultiralo ranim pogocima. U nastavku smo održali prednost i stigli do pete pobede i trofeja. Čestitam mojim momcima na prikazanoj igri - rekao je trener omladinaca Zvezde nakon finala i dodele medalja koje su uručivali Vladimir Petrović Pižon i Milovan Rajevac.

Autor: mozzartsport.rs

#Finale

#Pobeda

#crvena zvezda

#dinamo zagreb

#kup prijateljstva

#zlatibor