Od danas Zagreb i zvanično dobio 1. "zelenog" gradonačelnika

Pobednik na izborima za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević preuzeo je danas zvanično dužnost, nakon čega je rekao da je primopredaja bila konstruktivna.

Posle prvog uvida u izveštaje prethodne vlasti, on je izjavio da stanje gradskih finansija nije dobro. Međutim, prema njegovim rečima, nova vlast već ima plan kako da reši te finansijske probleme.

- Generalno, finansijska situacija nije dobra. Voleli bismo da najpre prođemo sve sa načelnicima pa ćemo dalje govoriti u javnosti. Ne bih sada o detaljima jer vam to neće dati punu sliku zbog drugih varijabli koje isto treba uzeti u obzir - rekao je Tomašević.

Tomašević je najavio konstitutivnu sednicu parlamenta grada Zagreba za 17. jun, a rekao je i da će njegov pokret razgovarati sa SDP-om o mogućoj saradnji zbog programske bliskosti u nekim oblastima.

Podsećamo, Tomašević je u 2. krugu izbora ubedljivo pobedio Miroslava Škora, kandidata ekstremne desnice, koji je poznat po svojoj muzičkoj karijeri u kojoj je blisko sarađivao sa Markom Perkovićem Tompsonom.

Autor: redportal.rs

#Tomislav Tomašević

#tomašević gradonačelnik

#tomašević zagreb

#tomašević zagreba