O svojim ponudama više nije mogao da ćuti. 😥

Monah Arsenije prisetio se svog boravka u Americi i tom prilikom opisao iskušenja sa kojima se susretao u tom periodu. Osvrnuo se i na blud i nemoral koji su i tada vladali i opisao ponudu koju je dobio od nekoliko ljudi koji su se nalazili u vrhu svetskog društva.

- Jedan je bio prijatelj sa kongresmenima a bio je kućni prijatelj sa tadašnjim gradonačelnikom njujorka. Drugi je bio Meksikanac, potomak meksičke kraljevske loze, čuveni dizajner nakita. Obojica su želeli da im ja budem ljubavnik i pratilac na putovanjima i banketima. Ovaj dizajner nakita mi je rekao da ja mogu da imam i devojku, ali je bitno da mu budem pratilac. Rekao mi je da ću imati sve što poželim, da ću imati pristup svakoj svetskoj galeriji, pošto sam u to vreme već slikao.

-Naravno da bi na tim putovanjima bilo i telesnog kontakta. Ovaj drugi me je odveo u njegovu kuću na tri sprata. Imao je 82 godine i otvoreno je predlagao da mu budem ljubavnik, i isto mi je sve nudio, možda i više od prvog. To su užasni izazovi, posle takvog predloga ne možeš da spavaš noću. Jedan glas ti govori – ej čoveče je l' znaš šta je tebi ponuđeno. Drugi glas kaže – beži glavom bez obzira. Taj drugi glas je pobedio.

Autor: Kurir.rs/Mondo

#Amerika

#monah

#ostorg