Ima visok sadržaj vode 💧

Krastavac je povrće sa malo kalorija koje sadrži mnoge nutritivne prednosti, uključujući hidratantna svojstva i dragocene hranljive sastojke. Krastavci su članovi biljne porodice Cucurbitaceae, koja takođe uključuje tikve i dinje. Jedna je od najzdravijih namirnica.

BENEFITI KRASTAVCA U ISHRANI

🥒 HIDRATACIJA

Krastavac se sastoji od 95% vode. To ga čini odličnim načinom održavanja hidratacije, posebno tokom leta. Kroz ishranu unosimo 20-30% potrebe za tečnošću.

Ne samo da ima visok sadržaj vode, već sadrže i važne hranljive sastojke, koji takođe igraju ulogu u hidrataciji, poput magnezijuma i kalijuma.

🥒 KOŽA

Krastavci imaju rashlađujući i umirujući efekat koji smanjuje oticanje, iritaciju i upale kada se koriste lokalno. Kriške krastavca stavljanjem na područje oko očiju mogu da smanje jutarnju natečenost ili da ublaže i leče opekotine kada se stave na pogođena područja. Takođe se povezuju sa zdravim tenom.

🥒 ZDRAVLJE KOSTIJU

Vitamin K je važan za zdravlje kostiju, a jedan krastavac sadrži oko 19% preporučenog dnevnog unosa vitamina K, piše Magazin Novosti.rs.

Autor: K. Lj.

#krastavac