Ok 89% ispitanih posetilaca priznalo je da su došli na planinu Šasta da se poklone bogovima i vanzemaljskim bićima

Planina Šasta nije najviša ili najlepša planina u kaskadnom lancu; ali je najlegendarnija. U pogledu neobičnosti i čudnosti, neobične priče koje okružuju planinu izazvaće bilo koju drugu regiju u susednim Sjedinjenim Državama, ili možda čak i svet. Prema novinama Sacramento Bee, preko 100 kultova iz celog sveta vodi poreklo sve do planine Šasta.

U studiji koju je finansirala vlada, 89% ispitanih posetilaca priznalo je da su došli na planinu Šasta da se poklone bogovima i vanzemaljskim bićima za koja se veruje da prebivaju u Šupljini Zemlje ispod planine - koja se često nazivaju "podzemnim stanovnicima".

Većina neobičnih priča oko planine Šasta može se pratiti do knjige pod nazivom Stanovnik na dve planete, prvi put objavljene 1906. godine, koju je napisao tinejdžer Frederik S. Oliver koji je živeo u Ireki u Kaliforniji tokom ere zlatne groznice. Oliverova knjiga sadrži prve objavljene reference koje vezuju planinu Šasta sa mističnim bratstvom "duhovnih adepata" te ulaz tunela u tajni grad ispod planine Šasta.

Planina Šasta je mesto gde mnogi savremeni duhovnici odlaze da fizikalizuju izraz više svesti na planeti i zakorače u svoje uzvišene uloge duhovnih gurua i prosvetljenih bića.

IZVOR: YT / Drone Activity

Savremeni duhovnici povezali su svetu planinu Indijanaca sa bajkovitom planinom pohlepnih snova rudara; gde zlato visi s krovova pećina obloženih draguljima Lemurije poput džinovskih ledenica. Ispod planine, Lemurianov kristalni grad Telos čeka u Šupljoj Zemlji - tik izvan dometa trodimenzionalne stvarnosti - gde se može ostvariti svako ispunjenje želja: besmrtnost, oslobođenje od bola i patnje, blistavi luksuz, druženje i ljubav.

U ovom alternativnom duhovnom pogledu nema Pakla; ali stanovnike Zemlje neprestano upozoravaju da im ponestaje vremena i bolje je da evoluiraju i obezbede svoje mesto u petoj dimenziji Telosa uoči neke buduće katastrofe koja se neprestano menja. Ako ne dobijete program i evoluirate, rodićete se ovde ponovo - ili možda na nekoj drugoj paklenoj planeti - gde ćete morati da se suočite sa istim bolnim karmičkim lekcijama i izazovima pre nego što stignete do uzdizanja, dalje stvarnost treće dimenzije. Moglo bi proći još 10 000 godina pre nego što se stanovnicima Zemlje pruži prilika da ponovo evoluiraju.

Godine 1951. žena sa teozofskim sklonostima, koja se nazivala Majkom Marijom, otvorila je ustanovu pod nazivom "Gostionica", smeštenu u Glavnoj ulici u centru grada Mount Shasta. Majka Marija se zaljubila u planinu nakon čitanja Stanovnika na dve planete i verovala je da će njeno osnivanje privući izgubljene duše koje prolaze, a kojima bi mogla pomoći na njihovom putu ka prosvetljenju. Tokom godina delovanja, Marija je primila preko 10.000 posetilaca.

Meri je uvek bila sama gore u svojoj sobi, ali rečeno je da je intuitivno znala kada će doći po još jednog posetioca i da će sići ​​dole i sedeti za stolom kad uđu, spremna da započne živahan razgovor. Rečeno je da je Marija imala određenu sposobnost da ljudima kaže tačno koja učenja treba da čuju i razgovarala je na najskromniji način.

U 75. godini, kada je majka Marija umrla, navodno je ostavila uputstva svojim sledbenicima da čuvaju bdenije nad njenim lešem, jer je nameravala da se vrati iz groba. Članovi Marijine crkve učinili su upravo to i gotovo mesec dana skrivali su njenu smrt od svih.

Za to vreme šesnaestogodišnji dečak i dva starija muškarca držali su stražu pored njenog leša 24 sata, čekajući da joj duša ponovo uđe u fizičko telo.Teško je zamisliti užas koji je morao predstaviti ne-balzamirani leš koji se raspada, ležeći gotovo mesec dana u Marijinoj spavaćoj sobi na spratu iznad Svratišta. To je sigurno bila košmarna scena.

Očigledno su Marijini sledbenici zaključili da se njena duša ipak neće vratiti u svoj leš. Najverovatnije su ih jezivi izgled i smrad tela priveli sebi, jer su konačno došli okolo i tiho odneli njeno telo u gradsku mrtvačnicu i upozorili vlasti.

Autor: redportal.rs

#Mistična planina

#Planina Šesta

#Vanzemaljci

#duhovnici