Zato je pravi broj 1

Rolan Garos se polako zahuktava, a već je bilo nekoliko velikih iznenađenja koja su najavila jako interesantan turnir. Pored Novaka i Nadala koji će ponovo voditi veliku borbu za trofej pažnju medija je skrenuo još jedan detalj. U pitanju je Japanka Naomi Osaka, koja je odbila da izađe na konferenciju za medije što je izazvalo žustru reakciju medija.

Osaka je 2. teniserka sveta i jedna je od igračica od koje se očekivalo mnogo na ovom turniru. Ipak, ona je odbila da se obrati medijima posle meča, nakon čega su je organizatori kaznili. Sve je kulminiralo time da je Japanka napustila turnir. I dok je mediji napadaju najbolji teniser sveta, a verovatno i najbolji svih vremena je stao u njenu odbranu:

Naomi je mlada i mogu da je dobro razumem i saosećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osećaj. Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se oseća. Ako je potrebno vreme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača.

Novak je još dodao da su mediji važan faktor u tenisu, ali da igrači sada sa navijačima komuniciraju i preko društvenih mreža.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#Naomi Osaka

#Rolan Garos

#djokovic

#mediji

#nole

#novak djokovic

#novinari

#tenis