Projekat Rad policije u zajednici

TREBINJE: Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je, zajedno s komandirima policijskih stanica Trebinje i Ljubinje Veselinom Milićevićem i Ilijom Ćukom, u prva dva junska dana posetio dečje vrtiće Sveta Evgenija u Trebinju i Ljubinje u Ljubinju kako bi mališanima ovih ustanova uručio igračke koje su za decu pripremili pripadnici ove uprave, prenose Nezavisne novine.

Laketa je istakao da su se policajci iz Hercegovine odlučili na ovaj potez jer su izostala ranija druženja s najmlađom populacijom kroz Dan otvorenih vrata, ali se rad policije deci može približiti i na ovaj način, kroz projekat Rad policije u zajednici, u okviru kojeg su ranije posetili i Udruženje Bebe iz Trebinja. 

- Mi smo na ovaj način želeli da pokažemo i to da je policija tu kako bi brinula za svoje građane i u njihovoj je službi. To je možda napotrebnije pokazati onima najmlađeg uzrasta, svesni da smo nekima od njih idoli, ali se možda neki i plaše uniformi, tako da smo im ovoga puta pokazali da za to nema razloga - kazao je Laketa.

Vaspitačice u oba hercegovačka vrtića su istakle da su i osoblje i mališani veoma prijatno iznenađeni ovom posetom, koja će na decu zasigurno ostaviti snažan utisak.

- Otkako su saznali da nam policija donosi igračke, deca o tome nisu prestala da govore s oduševljenjem, a što se tiče nas vaspitača - i mi smo oduševljeni jer deci igračaka nikada ne može biti dosta, naročito što su ove s dosta pažnje birane - kazala je direktorka vrtića Sveta Evgenija Vanja Jovanović, s kojom se složila i njena koleginica iz Ljubinja Milena Turanjanin. 

Mališani su tokom ovih poseta imali priliku da se upoznaju s policijskim poslom i opremom kojom raspolažu policijski službenici.

Autor: Vesna Duka

#Siniša Laketa

#Trebinje

#pokloni

#policajci