Da li je čovek slobodan da sam pravi izbore ili mu sudbina nameće put?

MADLENIANUM: U Operi i teatru Madlenianum posle dužeg vremena se priprema jedna dramska premijera. Tekst DA KRENEMO ISPOČETKA najigranijeg francuskog autora, rado viđenog i na našim scenama, Erika Emanuela Šmita, u prevodu Nikole Bjelića, režira Andrea Ada Lazić, kojoj je ovo 3. komad koji režira po tekstovima ovog zanimljivog savremenog autora.

Ada je okupila proverenu ekipu bliskih saradnika, a naročito raduje što se u glavnoj ulozi Aleksandra pojavljuje Slavko Štimac, dok ga u mlađim godinama igra Ljubomir Bulajić. Pratimo priču 60-godišnjaka, uspešnog naučnika i nobelovca koji se vraća u svoju staru kući i tamo zatiče sebe iz mladosti u trenutku kada je donosio važne životne odluke. Prošlost i sadašnjost se susreću, Aleksandar Saša se pita da li je dobro odabrao. U ulogama žena koje su bile bitne za ovu odluku su: Branka Petrić, Lana Karaklajić, Tamara Aleksić,  Nadežda Jakovljević i Natalija Vlahović. Da li je čovek slobodan da sam pravi izbore, ili mu sudbina nameće put kojim će hoditi, pitanja su koja razmatra ovaj komad.

🎭 Premijera: 10. jun u 19.30 č., Velika scena Madlenianuma

🎭 Reprize: 12. i 22. jun.

REDITELJ: ANDREA ADA LAZIĆ

DRAMATURG: DRAGANA BOŠKOVIĆ

SCENOGRAF: NIKOLA NIKOLIĆ

KOSTIMOGRAF: JELENA STOKUĆA

KOMPOZITOR: ANDRIJA PAVLOVIĆ

SCENSKI POKRET: IVICA KLEMENC

Igraju: SLAVKO ŠTIMAC, LJUBOMIR BULAJIĆ, BRANKA PETRIĆ, LANA KARAKLAJIĆ, TAMARA ALEKSIĆ, NADEŽDA JAKOVLJEVIĆ, NATALIJA VLAHOVIĆ.

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Autor: redportal.rs

#Da krenemo ispočetka

#Madlenianum

#Opera & Theatre Madlenianum

#dramska premijera