Demokratski front zahteva izjašnjavanje

Lidari Demokratskog fronta traže od premijera Zdravka Krivokapića da zakaže sednicu u Skupštini Crne Gore na kojoj bi se glasalo o poverenju ove Vlade Crne Gore.

Iz Demokratskog fronta smatraju da ova Vlada nije ispunila glavni zadatak zbog kojeg je izabrana, a to je kreiranje i osiguranje ravnopravnosti verskih zajednica u Crnoj Gori.

Ključni događaj koji je DF naterao na ovakav potez jeste odlaganje potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Demokrate su saopštile da poziv od kolega iz DF-a za razgovor nisu dobili, ali smatraju da svakako nije vreme glasati o poverenju, prenose Vijesti.

DF očekuje ovih dana razgovor sa premijerom Krivokapićem, a to je izjavio Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije.

- Razgovori su neophodni. Očekivao sam od premijera da dođe da razgovaramo, jer ovako predložen budžet teško može dobiti našu podršku, a sve što se desilo sa temeljnim ugovorom ide u pravcu da je neophodno da dođe do razgovora u parlamentarnoj većini - kazao je Knežević ispred Višeg suda.

Autor: redportal.rs

#Demokrate

#Demokratski Front

#Zdravko Krivokapić

#glasanje o poverenju

#vlada crne gore