Trebalo je da igra protiv rumunske teniserke

Naomi Osaka, druga teniserka sveta odustala je od Rolan Garosa, drugog Gren slem turnira u sezoni.

Teniserka je pre početka turnira u Parizu istakla da zbog svog mentalnog zdravlja neće prisustvovati konferencijama za novinare, što je i ispunila nakon prvog kola, a onda su je organizatori kaznili sa 15.000 dolara. Tom prilikom su joj rekli da "pravila su ista kako bi svi imali jednak tretman", međutim, japanska teniserka je ostala pri svojoj odluci, a organizatori su joj zapretili diskvalifikacijom.

- Objasnili smo Naomi da će biti podložna novim sankcijama zbog kršenja Pravilnika o ponašanju ukoliko nastavi da ignoriše svoje medijske dužnosti. Kao što je moglo da se očekuje, ponavljanje ovakvih prekršaja bi moglo da nagovesti i teže kazne, kao što su diskvalifikacija sa turnira, žestoke finansijske kazne i suspenzije sa grend slemova“ - navedeno je u saopštenju

Dan nakon ovog saopštenja, Naomi je sama izdala saopštenje u kom se navodi da se povlači sa turnira u Parizu 👇🏻:

IZVOR: TW / @naomiosaka

- Ovo je situacija u kojoj sam mislila da se nikada neću naći. Mislim da je za sve najbolje da se povučem zbog drugih tenisera i svoje dobrobiti kako bi se svi ponovo fokusirali na Rolan garos. Nisam želela da ikome odvlačim pažnju i prihvatam da moj tajming možda nije najbolji i da je moja poruka mogla biti jasnija. Još važnije, istina je da patim od depresije još od Ju-Es opena 2018. godine. Bilo mi je teško da se nosim sa tim. Svi koji me znaju znaju da sam introvertna osoba, a oni koji me viđaju na turnirima primetili su da često nosim slušalice, to mi pomaže sa društvenom aksioznošću. Istina je da su novinari uvek bili ljubazni prema meni (želim da se izvinim, posebno kul novinarima koje sam možda povredila) - navodi se u saopštenju Osake.

Naomi je u drugom kolu trebalo da igra protiv rumunske teniserke Ane Bogdan.

Autor: redportal.rs

#roland garos

#tenis

#teniserka