Crno-beli slobodni u prvom kolu

Fudbaleri Partizana navijali su za Viljareal u finalu Lige Evrope protiv Junajteda kako bi uskočili u povlašćene timove. To se na kraju i dogodilo pa će Partizan preskočiti 1. kolo nove Lige konferencija, dok će u nastavku takmičenja biti među povlašćenim timovima. Žreb će biti održan 16. juna. Poznati su i potencijalni rivali Partizana u 2. i 3. kolu.

Za 2. kolo:

Poređani po rejtingu na spisku su: Servet (Švajcarska), Aris (Grčka), Dinamo Brest (Belorusija), DACDunajskaStreda (Slovačka), KuPS (Finska), Hafnarfjerdir (Island), Ašdod (Izrael), Sutjeska (CrnaGora), SantaKoloma (Andora), Partizani (Albaija), Valerenga (Norveška), Hamarbi (Švedska), Elfsborg (Švedska), Haken (Švedska), Lokomotiv Plovdiv (Bugarska), Arda (Bugarska), Laci (Albanija), Europa (Gibraltar), Liepaja (Letonija), Hibernijans (Malta), Levadija (Estonija), Sepsi (Rumunija),Kesla (Azerbejdžan), Sumgajit (Azerbejdžan), Fioreita (San Marino), Stjarnan (Island), Tobol (Kazahstan), Šahtjor Katragandi (Kazahstan), Ujpešt (Mađarska), Puškaš Akademija (Mađarska), Torpedo Žodino (Belorusija), Pogon Šćećin (Poljska), Slask Vroclav (Poljska), Rakov (Poljska), Škupi (Makedonija), Petroklub (Moldavija), Runavik (Farska Ostrva), Kolerajn (Severna Irska), Tre Penen (San Marino), Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina), Bala Taun (Vels), Žilina (Slovačka), Panevezis (Litvanija).

Za 3. kolo:

Redom po spisku idu: CSKA Sofija (Bugarska), Hajduk (Hrvatska), Didelanž (Luksemburg), Vitese (Holandija), Rubin (Rusija), Soči (Rusija), Aberdin (Škotska), Spartak Trnava (Slovačka), Nju Sejnts (Vels), Olimpija Ljubljana (Slovenija), Hibernijan (Škotska), Vorksla (Ukrajina), Kolos (Ukrajina), Sarajevo (BiH), Trabzon (Turska), Sivas (Turska), Osijek (Hrvatska), Univerzitatea Krajova (Rumunija), Arhus (Danska), AEL Limasol (Kipar), Vaduz (Lihtenštajn), Lucern (Švajcarska), Domžale (Slovenija), Slovačko (Češka) i Ki Klaksvik (Farska Ostrva).

Da bi Partizan došao do poslednjeg kola mora da prođe najpre 2. i 3. kolo. Ali otom potom, kao što i trener Partizana Stanojević kaže treba ići korak po korak.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#kvalifikacije

#liga konferencija

#partizan

#potencijalni rivali