Ono što se dešava na službi ne može se uhvatiti telefonom - upozorio je mlade.

Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije održao je predivnu besedu na Liturgiji u manastiru Rakovica, gde se nalazi i grob Patrijarha Pavla.

On je potvrdio da je nedavni Sabor SPC potvrdio jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i da svi zajedno moramo da pružimo podršku i snagu novoizabranom patrijarhu Porfiriju, jer je na njemu najveće breme na teškom putu Crkve.

- Sabor je projavio i utvrdio jedinstvo naše svete Srpske pravoslavne crkve. Bilo je mnogo priča, mnogo magle, mnogo prašine, kako je Crkva razjedinjena. Bilo je mnogo prljavština koje su se izlivale preko tih medija i društvenih mreža. Svega malo ima što je zdravo i čisto na tim društvenim mrežama, a mnogo je više prljavštine - objasnio je Mitropolit.

Zato je i pozvao mlade da ne dolaze na službu sa telefonima.

- Ono što se dešava na službi ne može se uhvatiti telefonom - upozorio je mlade.

Ako čovek istinski traži Gospoda, on će ga i naći.

- Molite se za Patrijarha, koji je glava naše crkve, koji nosi najveće breme. Njemu treba najviše pomoći da vodi, da krmari ovim brodom. Koga udaraju mnogi talasi i mnoge bure se podižu, ali hvala Bogu brod naše svete crkve ide dalje.

- Ljubav je jača od svih naših slabosti, ljubav prosvećuje, ljubav je jača i od smrti. Da je to tačno pokazao je i naš svetopočivši, a narod ga već zove i svetim, Patrijarh Pavle. Evo, on se upokojio, ali je njegov grob živ. Narod redovno dolazi, proboravi nekoliko trenutaka pored groba, posedi tu, tu otvori svoju dušu i odlazi utešen - objasnio je mitropolit Joanikije.

IZVOR: FB / Milly Eraković

Autor: redportal.rs

#Mitropolit

#beseda

#joanikije

#patrijarh pavle