Prema njenim rečima, životna sredina u Srbiji je prilično ugrožena.

Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković izjavila je da je potpuno prirodno da se svaki čovek bori za zaštitu svoje životne sredine.

Bojković je kazala da ako je životna sredina napadnuta, "vi morate da je branite, kao što se brani svako drvo ili svaka zelena površina", prenosi N1.

Glumica je u sredu svojim telom sprečila kamion da na Bari Revi, u beogradskom naselju Krnjača, istovari građevinski otpad. Ona je tim činom pružila podršku građanima, koji danima protestuju zbog divlje deponije na levoj obali Dunava.

- Bara Reva je jedinstvena ekološka oaza kojoj deponija otpada preti da preraste u ekološku katastrofu. To je stanište biljnog i životinjskog sveta, a u blizini žive i ljudi. Sve to biva poremećeno jer se tu svakodnevno istovaruju na tone šuta - kazala je Bojković.

Bojković je istakla da će i u buduće učestvovati u akcijama ekologa koje se tiču zaštite životne sredine:

Ako o prirodi i životnoj sredini ne vode računa oni koji su za to zaduženi, onda naše okruženje moramo da štitimo mi građani. Ekološki pokret u Srbiji bi trebalo da se što više omasovi.

Ona je naglasila da su ekološki aktivisti imali značajnu ulogu na zaštiti planinskih reka:

Sada nas očekuje zaštita Makiškog polja. Biće mnogo posla za ekologe i potrebno je da im se pridruži što veći broj građana i javnih ličnosti.

Prema njenim rečima, životna sredina u Srbiji je prilično ugrožena, što ukazuje na sumnju da vlast ne vodi dovoljno računa o opstanku naroda i države:

Ovo što se dešava sa životnom sredinom u Srbiji doživljavam kao kriminal i tom kriminalu mora da se stane na put.

Autor: rs.n1info.com

#Srbija

#ceca bojkovic

#ekologija

#kriminal