Srbija slavi novog šampiona

Danas je veliki dan za sve ljubitelje najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Foto: Redportal.rs

On je nakon neuspeha na Serbia openu u aprilu, ovog puta uspeo da osvoji trofej na ATP turniru Belgrade open i proslavi ga pred domaćom publikom posle tačno 10 godina!

U finalnom meču Nole je savladao mladog Slovaka Aleksa Molčana koji je najveće iznenađenje beogradskog turnira.

Foto: Redportal.rs

Na domaćem terenu, pred beogradskom publikom, Nole je podigao svoj 2. trofej na turniru u glavnom gradu Srbije, a ukupno 83. trofej u karijeri!

Ovo je Đokoviću 2. trofej u sezoni, nakon osvajanja Australijan opena početkom godine.

Srpski teniser je ovim trijumfom stigao do 954. pobede i tako postao tek 5. teniser u istoriji belog sporta kome je to pošlo za rukom! 💪

Sledi foto izveštaj ekipe Red portala:

Foto: Redportal.rs

Nole je ovom pobedom obezbedio novih 250 bodova i u ponedeljak će na novoj svetskoj rang listi upisati neverovatnu 323. nedelju na teniskom tronu sa ukupno 11.313 bodova. Novak će se sa 1.520 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Rusa Dan Medvedeva odmah "preseliti" na Rolan Garos i parisku šljaku na kojoj bi trebalo da startuje od utorka.

Foto: Redportal.rs

Podsetimo, velika trojka koju čine Đoković, Federer i Nadal će se 1. put naći u istoj polovini žreba ovog Grend slem turnira, pa bi tako Đoković i Federer mogli da se sastanu u četvrtfinalu, a u potencijalnom polufinalu svet bi opet mogao da gleda susret dvojice velikana i najvećih rivala u istoriji tenisa Novaka Đokovića i Rafaela Nadala!

Autor: redportal.rs

#Finale

#Rolan Garos

#belgrade open

#novak djokovic

#trofej