Španski teniser ostao bez teksta

Treći teniser sveta Rafael Nadal već nekoliko dana se nalazi u Parizu, gradu za koji se može reći da je njegov 2. dom, s obzirom na fantastičnih i rekordnih 13 osvojenih titula na Grend slem turniru Rolan Garos!

U ime svih ostvarenih uspeha organizatori turnira su odlučili da mu predstave specijalno iznenađenje.

Kralj šljake je dobio statuu u karakterističnoj pozi kada udara lopticu iz forhenda i nije krio oduševljenje za ovakav unikatan poklon.

Statua je postavljena pored glavnog ulaza za navijače, a ceremoniji su prisustvovali predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton i vajar koji je napravio skulpturu Đordi Diez Fernandez.

IZVOR: TW / @rolandgarros

IZVOR: TW / @rnadalacademy

Ono po čemu je Nadal oštećen i što nikako ne ide na ruku velikoj trojci je žreb za Rolan Garos u kome se u istoj polovini nalaze Nadal, Đoković i Federer.

Španac, koji je 13 puta osvajao trofej na Rolan Garosu, nije dobio povlasticu kakva se očekivala. Svi su računali da će organizatori ovog Grend slem turnira promeniti broj nosioca, pa da će Nadalu dati mesto 2. nosioca umesto trećeg. Ipak, kako su organizatori odlučili da listu sastave na osnovu mesta na ATP rangiranju, svi članovi velike trojke se nalaze u istoj polovini žreba.

Zato postoji mogućnost da će se Đoković i Federer sastati u četvrtfinalu, i ukoliko Nole pobedi, u polufinalu će se sastati sa Nadalom, naravno ako Španac stigne do završne faze takmičenja.

Nadal je Rolan Garos osvojio 13 puta u karijeri i na šljaci u Parizu je upisao neverovatnih 100 pobeda uz samo 2 poraza i to od Robin Soderling i našeg Novaka Đokovića.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#Statua

#pariz