Malta je na ovogodišnjoj Evroviziji završila na 7. mestu

Predstavnica Malte Destini na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije završila je na 7. mestu, što nikako nije očekivala, a to se moglo videti i po njenoj reakciji kada su joj voditelji saopštili da je od publike dobila samo 47 poena, iako je za njenu promociju uloženo "brdo" novca.

Naime, nedelju dana po završetku takmičenja mediji na Malti objavili su tekst u kome iznose tvrdnje da je za promociju njihove predstavnice potrošeno 650.000 evra. Destini su promovisali strani influenseri, ali se moglo naići i na pregršt reklama na društvenim mrežama koje su pozivale na glasanje za ovu pevačicu, međutim, izgleda da je sve bilo uzalud, s obzirom na plasman koji je postigla.

Foto: Printscreen YouTube/Eurovision Song Contest

U pomenutom tekstu pod nazivom Je Me Cash iznosi se sumnja da je malteška javna televizija zloupotrebila novac poreskih obveznika i potrošila ga na klađenje na svoju predstavnicu, prenosi Telegraf.

Ministar Karmelo Abela, nakon što je primio izveštaj da je deo novca korišten za klađenje, te za agresivno reklamiranje na društvenim mrežama, naredio je reviziju potrošnje.

Autor: redportal.rs

#650.000

#evrovizija

#malta

#promocija