Znak: Ovan, podznak: Lav

Ovan je prvi znak vatrene trojke po kvalitetu je kardinalan, a njegova vladajuća planeta je Mars, a njegova sezona traje od 21. marta do 19. aprila.

Osobine Ovna uključuju hrabrost, srčanost, odlučnost, preduzimljivost, strastvenost, ali i impulsivnost, sirovost, grubost i agresiju.

Foto: Pixabay.com

Lav je drugi znak vatrene trojke, po kvalitetu je fiksan, a njegova vladajuća planeta je Sunce.

Osobine Lava su hrabrost, srčanost, velikodušnost, požrtvovanost, ali i egomanijaštvo, sebičnost, prepotentnost i gordost.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Ovnu i podznakom u Lavu je veoma snažan karakter. Odlučni, hrabri, preduzimljivi Ovan, spaja se sa moćnim, velikodušnim, srčanim Lavom. Spoj duplog vatrenog znaka, kardinalnog (Ovan) koji daje želju za pokretom, i fiksnog (Lav) koji daje sposobnost za istrajnost. Ova osoba je puna energije, samopouzdanja, liderska pozicija je nešto što joj je prirodno, voli da je u centru pažnje, glasna je, odlučna, voli dešavanja (pogotovo ako se radi o njoj) i život generalno.

Ono gde bi problem mogao da se pojavi, jeste upravo ta samouverenost, koja i kod Ovna i kod Lava, ima sklonosti da pređe u tvrdoglavnost, gordost, samoljublje... Osoba može biti sklona da misli da sve najbolje zna, da je puna velike ambicije, da u svemu bude prva, a da ne trpi bilo kakvu kritiku, da na sve gleda kao napad na sebe, i da usled tog velikog, vatrenog elementa, koji je kod nje dominantan, stvari radi dosta impulsivno, umesto promišljeno.

Uvažavanje tuđeg stava i mišljenja, dopuštanje sebi da se pred drugima pokaže slabost, shvatanje da nije baš sve na ovom svetu takmičenje i da se sve odvija svojim tempom, jesu ključne stvari koje ovakva osoba mora da razvije kako bi se smirila.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom su: Robert Dauni Džunior, Selin Dion, Edi Marfi, Stiven Sigal.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija