Ukradenim automobilom pratio žrtvu i nosio zapaljivu tečnost sa sobom 🤨

Policija je sprečila planrano ubistvo u Sarajevu, a uhapšen je zahvaljujući saradnji MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Anđelko Milićević Žico (29) se sumnjiči da je planirao ubistvo Muhameda Pirića, kojeg je navodno danima pratio, a zbog toga je i iznajmio stan u Sarajevu, gde je došao ukradenim vozilom.

Policija je u Ulici Kurta Schorka pronašla audi A6 sa austrijskim tablicama, za koji se sumnja da je sa njim osumnjičeni Milićević trebalo da izvrši krivično delo, a proverama je utvrđeno da je taj automobil ukraden u martu u Modriči.

Po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i uz saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršen je pretres vozila i iznajmljenog  stana na području opštine Novi grad Sarajevo.

U vozilu je pronađen kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva.

Milićević je od ranije poznat policiji, on je hapšen je s Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem u akciji Teatar Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj. Prema presudi, trojac je od marta do 18. juna 2019. zajedno i po dogovoru, nabavljao i prodava spid, a zbog toga su Majstorović i Mitrović osuđeni na po 3 godine zatvora.

Autor: Nezavisne.com

#Sarajevo

#UBISTVO

#nodriča

#priprema