Večiti rivali igraju za trofej poslednju utakmicu u sezoni

Crvena zvezda i Partizan igraju finalnu utakmicu u borbi za osvajanje trofeja Kupa Srbije! Ovo je ujedno i poslednja utakmica u sezoni koja će možda crveno-belima doneti duplu krunu nakon 14 godina, a crno-belima 1. trofej u ovoj sezoni!

Prvo poluvreme je završeno rezultatom 0:0 iako su crveno-beli bili konkretniji i upisali su više šansi.

Već u 2. minutu Crvena zvezda je imala šansu kada je Falćineli uputio šut ka golu Partizana, ali bez uspeha.

Imali su crveno-beli u 7. minutu i 2. šut ka golu koji je uputio Ivanić sa 18 metara, ali lopta je prošla pored gola Stojkovića.

U 15. minutu Partizan je imao 1. šansu kada je Jojić šutirao sa 20 metara, ali je Borjan uspeo da izbije loptu!

U 24. minutu Zvezda je imala najbolju šansu u dosadašnjem toku utakmice i ozbiljno nastavila da preti i uzgrozi gol crno-belih, ali za sada bez konkretnog uspeha. Falćineli je imao priliku, uklizao je, ali nije uspeo da pogodi loptu ispred gola protivnika.

U 42. minutu Falćineli je imao najbolju šansu tokom utakmice, ali je lopta prošla pored stative.

Ređale su se šanse i sa jedne i sa druge strane. Obe ekipe su raspoložene za napad i iako nijedan derbi nije "lep za oko" može se reči da za sada gledamo zanimljivu i neizvesnu utakmicu punu dobrih poteza koji za prvih 45 minuta nisu krunisani golom.

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Ovo je 3. derbi koji se igra bez prisustva navijača. Prvi se odigrao davne 2008. godine kada su crveno-beli pobedili Partizan sa 4:1, a 2. se odigrao ove sezone u aprilu kada su takođe crveno-beli pobedili sa 1:0.

Sastavi Crvena zvezda: Milan Borjan – Milan Gajić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Milan Rodić – Seku Sanogo, El Fardu Ben, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai – Dijego Falćineli,

Rezerve: Zoran Popović (G), Miloš Degenek, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Slavoljub Srnić, Marko Gobeljić, Aleksa Vukanović i Nikola Krstović.

Sastavi Partizan: Vladimir Stojković – Aleksandar Miljković, Svetozar Marković, Igor Vujačić, Slobodan Urošević – Saša Zdjelar, Aleksadnar Šćekić – Lazar Marković, Miloš Jojić, Nemanja Jović – Filip Holender.

Rezerve: Aleksandar Popović (G), Frank Benjak, Bibras Natho, Lazar Pavlović, Samed Baždar, Marko Živković, Bojan Ostojić, Nikola Štulić, Filip Stevanović, Aleksandar Lutovan i Milan Smiljanić.

Glavni sudija: Srđan Jovanović

Autor: redportal.rs

#Finale

#crvena zvezda

#kup srbije

#partizan