Srbin ne posustaje!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković upisao je još 1 nedelju na vrhu svetske rang liste i sada je vladar belog sporta ukupno 322 nedelje!

Nole iz nedelje u nedelju pomera granice i kao 34-godišnjak ne da tron drugim teniserima.

On na 1. mestu ima 11.063 boda, čak 1.270 više od drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva. Španac Rafael Nadal ostao je na 3. poziciji sa 9.630 bodova.

Nole ove sedmice učestvuje na domaćem turniru Belgrade open na kome ima priliku da osvoji novih 250 bodova, a sledeće nedelje ga očekuje Grend slem turnir Rolan Garos na kome ima visoke ambicije. Nole do sada ima osvojenih 18 Grend slem titula i želi da se približi Nadalu i Federeru koji do sada imaju 20 osvojenih titula sa najprestižnijih turnira.

Prema kalkulacijama, Đokoviću je zagarantovan tron do 14. juna, kada može doći do smene nakon završenog Grend slem turnira.

Ukoliko Danil Medvedev stigne do završne faze Rolan Garosa, a Đoković ispadne u ranoj fazi tenis će dobiti novog vladara!

Srpski teniser u Parizu brani 1.200 bodova, dok Rus ne brani bodove, pa bi ovo za njega bila odlična šansa da postane 1. teniser sveta. Srećom po Noleta, Rus je loš na šljaci, pa se očekuje da će Srbin zadržati tron i nakon turnira u Parizu.

Autor: redportal.rs

#Rolan Garos

#atp

#novak djokovic

#rang lista

#serbia open

#tenis