Počinilac dela bivši policijski službenik

U sisačkoj bolnici stari policijski službenik S. B. (58) oporavlja se od teških povreda opasnih po život koje je naneo sam sebi u četvrtak u po bela dana u porodičnoj kući u Donjoj Gračenici kada je zaradio i dve prijave jer je pred očima deteta ugasio život svoje partnerke V. H. (48), sa kojom ima troje dece, piše Jutarnji.hr.

Na poprištu užasa istražitelji su satima obavljali uviđaj, prikupljali dokaze i razgovarali sa svedocima te su u konačnici dovršili istraživanje.

Utvrđeno je da je 58-godišnjak oko 12.15 sati, nakon što ga je vanbračna supruga sprečila u pokušaju samoubistva, odlučio fizički nasrnuti na nju te joj je nožem zadao ubodne rane u predelu prsa.

Dok je tako krvava pokušavala pobeći od nasilnog muža, srušila se te joj je prvi u pomoć pritekao sused koji je alarmirao Hitnu i policiju.

Nažalost, nesrećnoj 48-godišnjakinji nije bilo spasa jer je nedugo nakon toga u sisačkoj bolnici podlegla povredama.

- Osumnjičeni 58-godišnjak sebi je prilikom samopovređivanja oštrim predmetom naneo teške i po život opasne ubodne povrede te je i njemu lekarska pomoć pružena u sisačkoj bolnici. Tom prilikom osumnjičeni je i grubo povredio prava svog maloletnog deteta - kažu iz sisačke policije koja će protiv 58-godišnjeg S. H., nakon što bude otpušten s bolničkog lečenja, podneti krivičnu prijavu za ubistvo te povredu detetovih prava.

Podsetimo, meštani su za Jutarnji list odmah nakon tragedije ispričali da se sa počiniteljem nisu družili jer je bio loš čovek.

Otkrili su i da je iz njihove kuće često dopirala galama, ali da im se V. H. nikada nije javno žalila na supruga. Trpela je u sebi, napomenuli su nam još, pogotovo nakon spoznaje i njegovih "greha iz prošlosti koje je počinio nad snahom i za koje tek treba da osluži zatvorsku kaznu".

Autor: Jutarnji.hr